Sportmassage

Verbeterde doorbloeding en afname van de spierspanning

Sportmassage is vooral gericht op het voorkomen van blessures. Het is een manier om na inspanning herstel te bevorderen. Goed voor de doorbloeding en de afname in spierspanning. Spieren die verkrampt zijn of ‘in de knoop zitten’ kunnen zo een handje geholpen worden. Voor sportliefhebbers en voor iedereen die last heeft van stijve, gevoelige of pijnlijke spieren.

Sporttherapie

Therapeutische behandeling van klachten en blessures

Sporttherapie bestaat om sporters en andere cliënten met de meest relevante sport gerelateerde ‘pijntjes’, klachten en blessures therapeutisch te behandelen.

Gebruikte technieken: Bindweefselmassage, Triggerpointtherapie, Dry needling, Gewrichts- en wervelkolommobilisaties, Therapeutische massagetechnieken en Medical tape.

Sporttherapie vult de leemte tussen sportmassage en fysiotherapie. Tijdens een 'intake' gaan we kijken of uw klachten vallen onder medische sportblessures of aspecifieke (overbelasting)klachten. De invloed van het zenuwstelsel op het herstel van blessures speelt een belangrijke rol binnen het werk van de sporttherapeut. We kijken naar uw fysieke klachten in combinatie met de invloed van mentale/ emotionele factoren. Ik geef u een advies in wat “handig beweeggedrag” is. Zo creëren we samen de ideale voorwaarden voor herstel.

Volg mij op: