Dry needling
Effectieve manier van pijnbestrijding.

Dry needling is een effectieve manier om cliënten met pijnklachten te helpen de pijn te bestrijden. De dry needling behandeling zal plaatsvinden met steriele, ‘droge’ acupunctuurnaalden (er wordt geen medicatie ingespoten).

Hoe werk het?
Er wordt een zeer dun, steriel, naaldje door de huid en spier direct in een triggerpoint of spierknoop geprikt. Zo’n triggerpoint of spierknoop is een plaatselijk verharde en pijnlijke plek in een spier, die de oorzaak kan zijn van allerlei pijnklachten.

Wat voel je?
Bij het zetten van het naaldje kun je een klein prikje voelen maar vaak wordt dat niet eens ervaren. Sommige mensen beschrijven het als een zwaar stromend gevoel, spanning opbouwend of een spierkrampje. U kunt een “twitch” voelen. Als de spanning in een spier hoog is blijven een aantal spiervezels in “contractie” (samentrekken). Het los schieten van die spiervezels noem je een 'twitch'.

Dry needling is géén voorbehouden, medische handeling en mag ook door (sport)masseurs en therapeuten worden uitgevoerd. Het werken met acupunctuurnaalden is een veilige behandelmethode, mits het wordt uitgevoerd door goed geschoolde therapeuten.

Bel voor een afspraak, 06 - 1208 1188

Volg mij op: